Site Overlay

Aromatični kozji sir – orgazam u tegli

Aromatični kozji sir je nešto najbolje što možete da napravite kada se sa pijace vratite sa gomilom raznih sireva. Bila mi je simpatična prodavačica, pa mi je bilo glupo da ne uzmem i ovaj, koji mi je tako slatko nudila. Tvrd, star, gurmanski slan, prosto je zahtevao da se od njega napravi neki delikates. Jesti ga u izvornom obliku, činilo mi se kao greh.

aromatični kozji sir, kozji sir u tegli sa aromatičnim biljem
Aromatični kozji sir

Ne volim da zamrzavam sir, ne volim ni da mu remetim strukturu držeći ga u presolcu (da, ne umem da skuvam slanu vodu kako treba! 😂), pa mi je ovo bilo najlogičnije rešenje.

Na terasi gajim gomilu aromatičnog bilja koje toliko buja, da u određenim trenucima stvarno ne znam šta ću s njim. Pogodilo se da sam tada ubola i predivno Terra Delyssa Hulie d’Olive na akciji. Presavršeno je, i nimalo gorko, što je mnogo važno kada se igrate sa kozjim sirom. Bitno je da sir bude suv i star, da ne biste od njega napravili urnebes u tegli. To nam nije ideja. 😂

Počupala sam ljubičasti bosiljak, origano, patuljasti bosiljak i ruzmarin i sve pomešala. Posula sam deo mešavine po dnu tegle, zatim ređala sir isečen na kockice, pa opet posula biljem i tako dok se imalo mesta u tegli. Naila sam maslinovo ulje do vrha, i napravila haos po radnoj površini, jer sam zaboravila da treba i da zatvorim teglu. Vodite računa i o tome, nemojte da ste ja! 😍😍😍

Na ovaj delikates zaboravite minimum 15 dana, jer je potrebno vremena da sir upije sve arome. Možete samo da mu se divite svaki put kad otvorite frižider, jer stvarno izgleda perfektno! Ok, probajte komadić nakon nekoliko dana, znam da ste radoznali! Uz sušeni paradajz ovaj sir ide savršeno!

Nakon 15 dana, svratite do obližnjeg marketa, kupite svećice, neko super vino, i pošaljite poruku kome treba!

Ako na ovo ne padne, i ne treba vam! 😍.

Leave a Reply

Your email address will not be published.