Site Overlay

Bombice od napolitanki – brzi slatkiš koji svi vole

Bombice od napolitanki nastale su kao idealno rešenje za iskoristiti bajate napolitanke. Potrebno je samo malo truda da dobijete super poslasticu, koja će se, sigurna sam, dopasti svim ljubiteljima slatkša. Umesto da podivljam i odem da pozdravim familiju prodavačici, malo sam razmislila i izvukla najbolje od najgoreg! Obožavam situacije kada od nečega što mislim da je za bacanje dobijem nešto predobro! Razmislite uvek pre nego što bilo šta odlučite da bacite!

bombice od napolitanki kokodbake
Bombice od napolitanki

Bajate čokoladne napolitanke su možda i gora stvar od “brašnjavih” jabuka… Kako, bre, da jedeš napolitanke ako se ne lome i ne šušte pod zubima, dok se ultra sveži fil razmazuje po nepcima! Da zagrizem i da se to savije i jedva žvaće? Pa ne mogu, stvarno… A ne znam ni ko može…Setila sam se da poslastičare sve one krajcove koji im ostaju od torti i kolača umeju da smuljaju u bombice. I da znate, odlična je to ideja!

𝙎𝙖𝙨𝙩𝙤𝙟𝙘𝙞:

• 200g bajatih napolitanki (koristila sam SL čoko napolitanke sa aromom narandže)
• 100g keksa (SL keks sa kakao ljuspicama)
• rendana kora jedne narandže
• sok od jedne narandže
• šaka seckanih oraha
• ekstrakt ruma po želji

Za glazuru
• 150g čokolade za kuvanje (Menaž)
• parče margarina otprilike 30g
• malo seckanih oraha za posipanje

𝙋𝙧𝙞𝙥𝙧𝙚𝙢𝙖:

Sameljite u čoperu keks i napolitanke, dodajte koru narandže, orahe i ekstrakt ruma, promešajte i polako nalivajte sok. Trebalo bi da smesa bude dovoljno gusta da se lako formiraju bombice. Zabodite čačkalicu u svaku, i ostavite ih u zamrzivaču da se dobro stegnu.U posudi na umerenoj temperaturi istopite margarin i čokoladu. Držeći za čačkalicu, umačite bombice u glazuru i odlažite ih na pek papir. Svaku bombicu odmah pospite seckanim orasima, kako bi se zalepili preko glazure. Ostavite bombice na sobnoj temperaturi, i nakon 20 minuta lagano uklonite čačkalice.

Prijatno! 💜

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *