Site Overlay

Juneći gulaš sa belim vinom – poenta je u dugom krčkanju

Juneći gulaš je divno, tradicionalno, keto friendly jelo. Keto ishrana nije nimalo dosadna. Dozvoljava vam beskrajne mogućnosti, a benefiti koje nudi su, malo je reći, očaravajući.

kokodbake juneći gulaš
Juneći gulaš

Umalo nisam šlogirala kad sam jutros stala na vagu, koju u širokom luku zaobilazim već mesecima unazad. Kad sam shvatila da više ni jaknu ne mogu da zakopčam bez da uvučem stomak, shvatila sam da je vrag odneo šalu i da moram hitno nešto da preduzmem, kako se ne bih vratila na devojačku kilažu.

Vaga je pokazala da sam u toku ove pandemije nabacila 20 (???) kilograma na sebe. To i nije tako loše, jer sam mislila da je bar 30. Izmerivši se, momentalno sam smršala 10kg u glavi, i sada mi ostaje da se izborim sa ostatkom. Što kaže moj drug: “Kako došlo, tako će i da ode!” U narednom periodu, dominiraće #keto recepti na mom blogu.

Imam li sapatnike u ovoj borbi? 😂

𝕁𝕦𝕟𝕖ć𝕚 𝕘𝕦𝕝𝕒š

𝙎𝙖𝙨𝙩𝙤𝙟𝙘𝙞:
• 300g junetine
• 1 veća glavica crnog luka
• 2 pune kašike masti
• 2 lista lovora
• 1 čen belog luka
• nekoliko zrna bibera
• so
• tucana i aleva paprika
• 1dl belog vina

𝙋𝙧𝙞𝙥𝙧𝙚𝙢𝙖:

Na masti u šerpi karamelizujte crni luk iseckan na režnjeve. Dodajte soli i mlevenog bibera po ukusu. Ubacite prethodno usoljenu junetinu isečenu na kockice, a zatim prelijte sa 400ml vode. Dodajte lovorov list i biber u zrnu, i kuvajte na tihoj vatri oko sat i po vremena. Kada ispari više od polovine vode, dodajte alevu i tucanu papriku po ukusu, čen belog luka isečen na pola i još soli po želji. Dobro promešajte i nalijte belim vinom. Kuvajte još 15 minuta. Nije mi bila namera da dodajem vino, ali mi se omakla so, pa sam morala. Ispalo je odlično, a bilo bi još bolje da sam, umesto belog, nalila crno vino koje sam nemala. 😂

Prijatno! ❤

Leave a Reply

Your email address will not be published.