Site Overlay

Kiflice od mesa – keto friendly skroz

Tražiti hleba preko pogače je apsurd, ali tražiti hleb uz ove kiflice od mesa, potpuno je ok! 😀

kiflice od mesa
Kiflice od mesa

𝙎𝙖𝙨𝙩𝙤𝙟𝙘𝙞:

• 500g roštiljskog mlevenog mesa
• 100g sitnog sira
• malo peršuna
• crvena sveža paprika
•100g fete
• 2 jaja
• mleveni lan
• kurkuma i kari (za boju)
• ulje

𝙋𝙧𝙞𝙥𝙧𝙚𝙢𝙖:

Podmažite papir za pečenje i na njemu razvucite krug od mesa. Isecite na osmine, stavite na svako parče nadev od sitnog sira, peršuna i seckane paprike. Zarolajte kiflice od mesa i ubacite ih u rernu na 220 stepeni.

Dok se peku, pripremite ovu smesu: umutite mikserom dva belanceta i jedno žumance, dodajte fetu, 2 kašike mlevenog lana, malo kurkume i karija, i sve dooobro izmiksajte. Ispečene mesne kiflice uronite u ovu smesu i vratite na pečenje. Kada su već pri kraju pečenja, premažite ih mešavinom preostalog žumanceta i malo ulja i pospite susamom. U nedoatatku susama, koristila sam senf u zrnu. Vratite u rernu na nekoliko minuta, tek da se žumanac zapeče. Ako vam ostane one smese za umakanje, sipajte je u tepsiju i zapecite. Preukusna je! ❤

Najbitnije od svega je što su keto friendly!

Inače, roštiljsko mleveno meso uz malo truda možete da zamesite i sami. Neka vam u mesari samelju meso dvaput. Neka bude i malo masnije. Najbolje je uzeti mešano meso, mada meni super ispadne i od čistog svinjskog.

Meso dodatno usitnite čoperom i ostavite ga da odleži u frižideru preko noći. Napravite i neku kocku leda, trebaće vam sutradan. 🙂

Kad je meso odležalo, sameljite led, dodajte ga u meso, dodajte soli i doooobro umesite smesu. Napravite loptu i ostavite meso u frižider, na još nekoliko sati. Sigurna sam da će svaki mesar da obrne očima kad vidi ovo, ali meni je stvarno uspelo. 🙂 Nije se raspadalo, nije se skupljalo na toploti, i dosta je podsećalo na one “old school” pljeske, koje smo jeli sa dodatkom crnog luka i aleve paprike, jer drugog priloga nije bilo.

Pogledajte recept za Ulučene kobasice 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.