Site Overlay

Ko kod bake – food blog

Zovem se Isidora Smiljković, i ponosna sam vlasnica Food bloga Ko kod bake, koji postoji od 12. avgusta 2020. godine. Nastao je sa idejom da prestanem da smaram narod slikama hrane koju spremam na svom privatnom Instagram profilu. Ubrzo zatim, dobila sam priliku da moji recepti budu objavljivani u onlajn izdanju Danas-a, u rubrici “Život”. Na portalu Novinari Online takođe možete pratiti moju kolumnu.

isidora smiljkovic autorka bloga ko kod bake
Isidora Smiljković / autorka bloga Ko kod bake

Kulinarski talenat sam pokazala još kao četvorogodišnja klinka. Tada sam, uz naninu pomoć, umesila svoju prvu jestivu pogaču.

Igranje u blatu, uvijanje sarmica od blata i lišća, pravljenje tortica od peska, oduvek su mi bile omiljene dečje igre. Nikad neću da zaboravim scenu kada je mama došla da me pokupi od nane, i zatekla me kako trpam blato u svečano posuđe. 🙂

“Ma, šta radiš to, dete??? Kevo, bre, zašto ste joj dali da Vam aka ovo lepo posuđe po blatu?”
“Ama, pusti dete da se igra! Opraće se sve!”
“Polomiće Vam nešto, raspariće vam se set!”
“Pa neka polomi, šta ima veze!”

Nana Danica je zapravo najveći “krivac” za to što mi je kuvanje ušlo u krv. Kuhinja je, naročito ove 2020. godine, postala moj beg od užasa koji nas je snašao usred ove pandemije koronavirusa. U kuhinji se oslobađam stresa, lečim živce seckanjem namirnica, a razvijam i svoju kreativnost.

Na ovom blogu ćete naći recepte za svačiji džep. Potrudiću se da dokažem da novac u kulinarstvu nije merilo kvaliteta i da se, i uz najskromniji budžet, mogu spremiti preukusna jela. Usput ćete, kroz tekstove koji prate svaki recept, imati priliku da upoznate mene i moju porodicu.

Recepti su porodično nasleđe ili su moje izmišljotine od namirnica koje trenutno imam u kući.

Obožavam prirodu i pešačenje, pa neke od namirnica nabavljam u okolini Niša, po okolnim brdima, gde rastu u divljini na čistom vazduhu i što je najbitnije, ne koštaju ništa, a vrede mnogo u svakom smislu!

Biće mi neopisivo zadovoljstvo da spremate hranu po mojim receptima!

Dobro došli u moj kulinarski svet, nadam se da ćete uživati!