Site Overlay

Mesni tart – dokaz da keto dijeta nije dosadna

Mesni tart je inspirisan je Instagram igricom #zajedničkiobrok
Brzo se sprema, preukusan je, a ukoliko ga razvijate u kalupu za mafine, dobićete sjajno posluženje za goste. Znate i sami koliko je važno da možete nečim da se poslužite, kada ste na dijeti.

Mesni tart

Nemate pojma koliko bih volela da tart pravim od žitarica, ko svi normalni ljudi! Patim za brašnom i tim predivnim osećajem kad ti zubi lome sipkavo testo. Ali, ako mislim da uđem u svoju letnju garderobu, moram da se ostavim svih mogućih brašna, bar dok ne uspem da se uvučem u svoju omiljenu haljinu.

Meni je važno da ono što jedem, a poklapa se sa dijetalnim režimom, liči na nedijetalnu hranu. Tako nekako lakše prebrodim krizu. Vi, srećnici, koji niste na dijeti, ovaj tart bez problema možete da jedete uz hleb! I da znate da vam zavidim jako!

Sastojci:
• 200g mlevenog roštilj mesa
• 2 jaja
• šaka seckanih perca mladog crnog luka
• pola kašičice praška za pecivo
• 100g sitnog kravljeg sira
• tucana ljuta paprika i malo parmezana za dekoraciju

Priprema:

U odgovarajući sud tanko razvucite mleveno roštilj meso, i blago podignite ivice. Stavite sud na pečenje u rernu zagrejanu na 220°. Umutite mikserom jedno celo jaje i jedan belanac mikserom, pa dodajte prašak za pecivo i sir. Nastavite sa mućenjem dok ne dobijete kompaktnu smesu. Dodajte sitno seckani mladi crni luk, pa sve pomešajte kašikom. Kada mleveno meso porumeni, nanesite ravnomerno smesu od jaja i sira, pa vratite na pečenje. Nakon 10 minuta, premažite žumancetom, pospite tucanom ljutom paprikom i vratite u rernu na nekoliko minuta. Izvucite tart na tanjir i posipajte parmezanom.

Uz ovo jelo vam se idealno slaže salata od mladog crnog luka. Operite ljuk, iseckajte ga na krupno, dodajte soli po ukusu, malo tucane ljute paprike (ako volite ljuto), ulje i vinsko sirće. Sve dobro promešajte.

Prijatno! ❤


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *